Az Aviva torna és a hormonális egyensúly helyreállítása: Gyakorlatok a mindennapokban

Aviva torna
Aviva torna

Az Aviva torna egy olyan speciális mozgásforma, amely célzottan segíti a hormonális egyensúly helyreállítását. Az alapító, Aviva Gabriella Steiner magyar származású gyógytornász, aki különböző gyakorlatsorokat dolgozott ki, hogy a nők és férfiak hormonális problémáit kezeljék. Az Aviva torna nem csupán a fizikai egészségre van pozitív hatással, hanem a lelki és érzelmi jóllétet is támogatja.

Az Aviva módszer alapjai

Az Aviva torna alapjai az egyszerű, mégis hatékony mozdulatokban rejlenek, amelyek serkentik a keringést a kismedencei területen. Ezek a gyakorlatok elősegítik a hormontermelést, fokozzák a vérkeringést, és előmozdítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Az elmúlt évtizedek során számtalan nő és férfi számolt be arról, hogy az Aviva módszer segítségével sikerült helyreállítaniuk hormonális egyensúlyukat, javítaniuk termékenységüket, és megszűntetniük különböző nőgyógyászati és urológiai problémáikat.

Mindennapi gyakorlatok az Aviva tornában

Az Aviva torna napi gyakorlása nem igényel nagy kihívásokat vagy különösebb előkészületeket, csupán egy kis kitartást és odaadást. Az alábbiakban bemutatunk néhány alapvető gyakorlatot, amelyeket könnyedén beépíthetsz mindennapjaidba:

  1. Kismedencei körzés: Állj csípőszélességű terpeszben, lazítsd el a vállakat és a karokat. Lassan mozgasd körkörösen a medencédet, előre, oldalra, hátra és másik oldalra. Ismételd meg a körzést mindkét irányba 10-15 alkalommal.
  2. Lábemelés hátrafelé: Állj egyenesen, tartsd meg az egyensúlyodat egy szék vagy a fal segítségével. Emeld az egyik lábad hátrafelé úgy, hogy a térd egyenes maradjon, majd lassan tedd vissza a talajra. Ismételd meg a gyakorlatot mindkét lábbal 10-15 alkalommal.
  3. Guggolás: Helyezkedj el csípőszélességű terpeszben, kezeddel támaszkodj meg a csípődön. Lassan ereszkedj guggoló helyzetbe, majd nyújtsd ki a lábad, visszatérve álló helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 10-15 alkalommal.

Az Aviva torna jótékony hatásai

Az Aviva torna rendszeres gyakorlása számos jótékony hatással bír. Elsősorban segít helyreállítani a hormonális egyensúlyt, ami elengedhetetlen a termékenység fokozásához és a menstruációs ciklus szabályozásához. Emellett javítja a kismedencei szervek vérellátását, csökkenti a menstruációs görcsöket, és segít megelőzni a különféle nőgyógyászati és urológiai betegségeket, mint például a ciszták és miómák kialakulását.

Az Aviva torna tanfolyamokról a Változás Műhely weboldalán tájékozódhatsz bővebben. Az ott található információk alapján könnyedén beillesztheted a gyakorlatokat mindennapjaidba, és elindulhatsz az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb élet felé vezető úton.