A pekándió az ínyencek alapanyaga
Talán még él a köztudatban a tévhit, miszerint az egészséges és az ízletes ételek külön kategóriákba tartoznak, a pekándió azonban ezt nagyon is megcáfolja. Ez az Észak-Amerikából származó gyümölcs ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban és egészséges zsírokban is bővelkedik, így páratlan védelmet biztosít a szervezetünknek a sejtkárosodással, illetve számos krónikus betegséggel szemben.
A vajas ízű pekándió nagyszerűen hasznosítható sütemények és egyéb édességek hozzávalójaként, különböző saláták, joghurtok, müzlik összetevőjeként, de nyersen is remek csemege.
A benne megtalálható, lassan emésztődő egészséges zsírok biztosítják mindazt az energiát, amire a mindennapjainkban szükségünk van, ezért az aktív életmódot folytató, illetve rendszeresen sportoló személyeknek fokozottan ajánlott, ennek a különleges diófélének a fogyasztása.
A pekándió a szív egészségét is védi, megkönnyíti az emésztést és a vércukorszint normalizálásában is szerepet játszhat. Mindezek ismeretében, egyértelműen ki kell próbálni ezt az egyedi finomságot.