Nagyszerűen elkészíthető paleolit ételek
A paleolit táplálkozást nagyon egyszerűen lehet követni. A húsok mellé mindig együnk savanyúságot vagy friss salátát. A salátához adjunk szűz olívát, citromot vagy lenmagolajat. Fagyasztott gyümölcsöket mindig citrommal kell meglocsolni. A kacsa, liba vagy szalonna kisütésekor tegyük félre az így keletkezett zsírt, hiszen egy újabb recepthez majd fel tudjuk használni. A halas paleolit ételek közül meg kell említeni a naphalat, pontyot, hekket és a harcsát. A halakat rántva, sütve, főzve, párolva, grillezve vagy pörköltnek is elkészíthetjük. Együnk mellé párolt káposztát, amit alma lével szoktak meglocsolni. A pirított káposzta is nagyon jó választás. A paleolit párolt zöldségek mellett, grillezve is fogyaszthatjuk őket. Nagyon finom a spárga baconba göngyölve. Rösztit készítsünk zöldségekből. Az almából nemcsak szósz, de püré is készíthető. Esetleg körtével is lehet elegyíteni. A paleolit ételek kompóttal együtt fogyasztva lesznek igazán finomak. Zabliszt, parajpüré, tojás hozzáadásával nagyon finom tészta vagy nokedli készíthető.